Her bor vi

 

Alle bildene du ser her på siden og i bloggen er fra her vi bor.

Steigen kommune er en kommune nord i Nordland. Steigen er kjent for sin fantastiske natur og mange turister besøker stedet. Her bor det ca 2500 personer og kommunen er på 1006,78 km2 og har en kystlinje på 1364 km.

 

Steigen har en rik historie som dokumenteres til vikingetiden og eldre, og det har vært og blir utført en rekke arkeologisk arbeid her.

Steigen er populær blant ekstremsport utøvere og det har vært blant annet filmet med Lars Monsen, Kari Traa og Cecilie Skog . Oppdrag Nord Norge hadde to episoder fra Steigen, 71* Nord har vært her to ganger og det har vært mange naturprogrammer på NRK herifra, blant annet Ut i naturen. Polfareren Børge Ousland har kjøpt eiendom her og har laget opplevelses senter .

 

Opplevelsene er mange. Du kan få nærkontakt med hval og havørn, du kan padle kajakk eller leie båt for fiske. Overnatte i rorbu eller på gjestegårder og hytter. Du kan sykle eller gå toppturer, ja til og med isbrevandring. Man kan ligge å sløve på de mange vakre strendene vi har her og bade i det turkise klare vannet. (hvis du klarer ;) Det er også nært til nabokommunene Bodø, Hamarøy og Tysfjord.

 

Folk i Steigen bor her pga friluftslivet, men samtidig er det ikke langt unna nærmeste by. Steigen er en perle i Nordland som mange desverre reiser forbi når de skal til det mer kjente Lofoten. Steigen har like mye å tilby som Lofoten, og er en flott plass å reise på ferie til.

 

Her er mer informasjon om Steigen:

 

Info Steigen kommune.no

 

Lars Monsen i Steigen

 

Steigen sagaspill

 

Steigenbilder på facebook

 

71 grader nord i Steigen

 

Planer til Børge Ousland